VIDEO | Florin Cîţu: Din 1 iunie se pot vaccina şi adolescenţii

Începând de marți, 1 iunie, vor putea fi vaccinați anti-Covid și adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, a anunțat premierul Florin Cîțu. Guvernul României a lansat astăzi Programul Naţional de Suport destinat copiilor în contextul pandemiei de COVID-19, numit „Din grijă pentru copii”. Scopul programului este să analizeze efectele pandemiei asupra copiilor în plan psiho-emoţional, dar şi în raport cu riscurile de siguranţă online şi violenţa domestică.

Prezent la inaugurarea Programului Naţional de Suport ”Din grijă pentru copii”, Cîțu a adresat și un îndemn pentru părinți.

„Avem o campanie de vaccinare în derulare și din 1 iunie putem să vaccinăm și adolescenții. Îi încurajez pe părinți să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor, dar trebuie să înțelegem că e nevoie de cât mai multe persoane vaccinate ca să trecem pandemia. În această pandemie, copiii au suferit foarte mult, au fost izolaţi şi a fost foarte greu să le explicăm de fiecare dată de ce. De aici a venit ideea acestui program”, a explicat premierul Florin Cîțu.

Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat vineri autorizarea vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârste de 12-15 ani. Schema de vaccinare este aceeași ca la adulți, două doze la interval de 21 de zile.

sursa foto:edupedu.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.