FIR ÎNTINS: S-a dat startul concursului de pescuit de pe lacul Teplița

FIR ÎNTINS: S-a dat startul concursului de pescuit de pe lacul Teplița

 Aproape 30 de pescari din Sighetu Marmaţiei şi Baia Mare s-au luat la întrecere pe lacul Tepliţa astăzi, de la orele amiezii. Concursul de pescuit va ţine trei zile. Premiul special al celei dintâi ediţii a concursului se va acorda pentru cea mai mare captură.

Încă de dimineaţă, concurenţii au aflat în ce loc vor pescui, cu cine vor fi în echipă şi au început să-şi instaleze corturile şi să-şi pregătească undiţele. Este o primă ediţie a acestui concurs, pe care organizatorii îşi doresc să o transforme în una cu tradiţie. Emoţiile au fost mari pentru toată lumea mai ales dimineaţă, când s-a făcut tragerea la sorţi. Participanții la concurs sunt încrezători în priceperea lor la prins pește şi speră să pună mâna pe trofeele puse în joc, dar şi să se distreze pe parcursul celor trei zile petrecute pe malul lacului Tepliţa.
„M-am înscris datorită unui bun amic de la Baia Mare care e sighetean şi cum să nu vin? O ieşire în natură după o iarnă grea sună bine. Pescuiesc încă de când eram copil. M-a atras pentru că e în natură, e linişte, departe de aglomeraţia din oraş. Acum ne pregătim pentru pescuit, aşteptăm să înceapă concursul, iar două zile eu zic că o să fie frumos”, spune un concurent venit de la Baia Mare.
„Încercăm să ne pregătim, să putem începe la 12:00, sperăm să fie o partidă bună. Undiţele sunt deja la mal, pregătite, sperăm să vină peştii la noi. Pentru mine acesta este primul concurs de pescuit la care particip. Ca toţi pescarii, sper la locul I, dar să vedem ce ne rezervă”, declară un pescar din Sighetu Marmaţiei.
„Adunarea şi tragerea la sorţi au avut loc în această dimineaţă, a fost totul în regulă, toată lumea a fost de acord cu regulamentul, avem 15 echipe, majoritatea cu câte doi membri. Emoţiile cele mai mari au fost la tragerea standului, pentru că sunt locuri mai bune şi mai rele, dar fiecare a avut şanse egale”, a precizat Daniel Murczko, organizatorul concursului.
Concursul presupune 50 de ore de pescuit, trei premii pentru cei mai buni, un premiu special pentru cea mai mare captură şi diplome pentru toţi participanţii. Festivitatea de premiere va avea loc duminică după-amiază.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.