VIDEO | Festivalul ”Sub ramură de brad” – o reușită cu mulți invitați și mult public

„Sub ramură de brad” s-au adunat şi anul acesta zeci de colindători dar şi sute de căvnicari care i-au întâmpinat şi ascultat duminică seara, la Casa Orăşenească de Cultură din Cavnic. Acolo s-a desfăşurat a V-a ediţie a Festivalului de Crăciun „Sub ramură de brad”. Anul acesta, evenimentul a obţinut şi o finanţare de la Ministerul Culturii.

Peste trei ore de colinde la Casa Orăşenească de Cultură Cavnic. A fost mai mult decât un festival-maraton. A fost un fragment din povestea unei seri de Crăciun unde gazdele deschid uşa cetelor de colidători, îi primesc în case şi colindă împreună, iar mai apoi le dăruiesc nuci şi mere.

Ansamblul Folcloric „Flori de mină” a deschis ediţia a V-a a Festivalului de Crăciun „Sub ramură de brad”. Printre colidători s-au regăsit anul acesta Horitoarele de la Lăpuş, Ansamblul Oaşului, Nicoleta Petruhuş, Ansamblul „Iza” din Bârsana, Ansamblul „Mestecăniş”, Iuliana Mihaela Demian Gologan, Grupul Vocal Dolhasca, Diana şi Ionuţ Bledea.

”Au venit foarte mulți invitați, au răspuns prezent cu toții, chiar două formații sau grupuri au venit în plus. Nu ne așteptam. Avem, în acest an, invitați inclusiv din țară și sperăm ca în viitor să putem să extindem cât de mult acest festival pentru că este un festival despre care noi spunem că este deosebit și cred că pentru Maramureș a devenit un festival important și așa vrem să fie pentru că după cum ați văzut, se colindă frumos, sunt artiști importanți și până la urmă, ce putem să facem mai bun în ajunul Crăciunului decât să ascultăm colinzi și să fim mai buni”, a declarat primarul orașului Cavnic, Vladimir Petruț.

Festivalul de Crăciun a fost încheiat de Petrică Mureşan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.