Festivalul “Cuhea Voievodală”, organizat la Bogdan Vodă, a ajuns deja la a zecea ediție

Comuna Bogdan Vodă s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare, azi, la a X-a ediție a Festivalului “Cuhea Voievodală”.

Evenimentul, devenit deja tradiție, promovează cultura, tradițiile, folclorul maramureșean și este un bun prilej în care să ne reamintim de înaintașii noștri, de istoria bogată a meleagurilor noastre.

”Este o bucurie de fiecare dată când mă aflu alături de maramureșeni. Frumusețea, emoția și mândria cu care purtăm portul popular, cu care păstrăm tradițiile și ne bucurăm de valorile pe care le-am primit moștenire, sunt unice. Suntem mândri de obiceiurile noastre, de credința și istoria noastră, iar acest lucru se vede la fiecare pas în preafrumosul nostru Maramureș.

Mulțumesc doamnei primar a comunei Bogdan Vodă, Anuța Bizău, pentru promovarea tradițiilor prin organizarea acestui frumos festival. Felicitări și la cât mai multe ediții de succes!” – a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

M-am bucurat să revin în Bogdan Vodă la ceas de sărbătoare, alături de președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan, și să văd cum oamenii îmbracă cu mândrie portul tradițional maramureșean, păstrează obiceiurile și prețuiesc trecutul.

Felicitări doamnei primar a comunei Bogdan Vodă, Anuța Bizău, pentru organizarea acestui eveniment și pentru modul în care se implică atât în dezvoltarea comunei cât și în promovarea tradițiilor și valorilor locale!” – a declarat Călin Bota, deputat PNL Maramureș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.