Festival de tradiții strămoșești interetnice la Rona de Sus

În acest sfârșit de săptămâna la Rona de Sus va avea loc festivalul ”Satule grădină-n floare”. Prin acest eveniment se dorește promovarea tradiților strămoșești interetnice. Festivalul va avea loc la căminul cultural din localitate.

Evenimentul a ajuns anul acesta la a treia ediție, iar organizatorii au pregătit de această dată și câteva surprize.

”În cadrul celei de-a treia ediții a festivalului tradițiilor interetnice strămoșești de pe Valea Ronișoarei <<Satule grădină-n floare>> m-am gândit să pregătesc ceva mai special fiindcă trebuie să fie și noi alături de toți românii cu un moment dedicat Marii Uniri și pe lângă tot ce se va derula în căminul cultural în data de 2 decembrie după ora 13:00, după acel spectacol folcloric se va ridica și un paos în memoria strămoșilor și a veteranilor de la noi din localitate din cele două războaie mondiale”, a spus Vasile Boiciuc, organizator.

Pe scena festivalului vor urca interpreți de muzică populară din Maramureș și nu numai, iar în tot în cadrul acestui eveniment va fi vernisată și o expoziție interetnică. Festivalul ”Satule grădină-n floare” va avea loc duminică, 2 decembrie, la căminul cultural din Rona de Sus începând cu ora 13:00.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.