FENOMEN NATURAL FASCINANT: Aurora boreală a oferit un spectacol fascinant în nordul Olandei

FENOMEN NATURAL FASCINANT: Aurora boreală a oferit un spectacol fascinant în nordul Olandei

 Nordul Olandei a fost, la sfârșitul săptămânii trecute, martorul unui fenomen natural deosebit de rar și fascinant: aurora polară, care apare rar departe de poli, relatează luni 7sur7.be.

În mod excepțional, locuitorii din provinciile Frizia, Groningen și din insulele din Marea Wadden (Olanda septentrională) au putut admira minunata coregrafie a aurorei boreale.
Aurora polară, numită boreală în emisfera nordică și australă în cea sudică, este un fenomen luminos provocat de ciocnirea între particulele încărcate electromagnetic de vânt solar și moleculele gazoase din atmosfera terestră. Această simfonie de culori poate fi observată în general în zonele apropiate de cercul arctic, cum ar fi Groenlanda, Laponia (Finlanda), Alaska, Islanda, nordul Canadei și eventual nordul Scoției și doar rareori mai la sud. Totuși, în cazul unei activități magnetice deosebit de intense, "arcul auroral" poate depăși zona obișnuită, așa cum s-a întâmplat în recentul episod olandez.
Frumosul fenomen natural al aurorelor boreale este de fapt rezultatul coliziunilor dintre moleculele gazoase din atmosfera Terrei cu particulele încărcate electromagnetic provenite din Soare. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.