Farmaciile și cabinetele medicale, la control

În urma celor 150 de controale efectuate în luna martie la unitățile farmaceutice și cabinetele medicale din Maramureș, polițiștii specializați în sisteme de securitate au aplicat 43 de sancțiuni contravenționale. Amenzile, în valoare de 40.000 lei, au fost date pentru abateri de la prevederile legii privind paza obiectivelor, bunurilor și valorilor.

În perioada 8-31 martie, sub coordonarea specialiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul sisteme de securitate, polițiștii de ordine publică din tot județul au efectuat 150 de controale la unitățile farmaceutice și cabinetele medicale. Obiectivele vizate au fost verificarea modalității de realizare a pazei și protecției bunurilor, verificarea implementării și funcționalității sistemelor tehnice de protecție și de alarmare împotriva efracției, dar și verificarea implementării și respectării cerințelor minimale de securitate conform prevederilor legale în vigoare.

Abaterile constatate de polițiști s-au materializat prin aplicarea a 43 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 40.000 lei. Dintre constatările polițiștilor se remarcă o unitate farmaceutică ce nu avea implementată nicio măsură de securitate și, mai mult, în obiectiv au fost depistate produse al căror termen de valabilitate era expirat, fiind sesizată Direcția de Sănătate Publică Maramureș pentru continuarea verificărilor.

În toate cazurile în care au fost constatate deficiențe, polițiștii au stabilit măsuri clare și termene de remediere, fiind totodată efectuate instruiri ale personalului în vederea sporirii vigilenței și capacității de reacție în situația comiterii de infracțiuni contra patrimoniului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.