Fără permis şi cu marfa confiscată

Fără permis şi cu marfa confiscată

 

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au oprit pentru control un autoturism a cărui conducător nu poseda permis de conducere şi transportă 100 litri de motorină fără documente legale. Şi lucrătorii din cadrul SPF Vişeu de Sus au descoperit într-un autoturism 311 litri alcool pentru care conducătorul acestuia nu a putut prezenta documente de provenienţa.

Sâmbăta 26 martie poliţiştii de frontieră maramureşeni au oprit pentru control pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 33 ani, domiciliat în localitatea Baia Mare.

La controlul efectuat s-a constat că şoferul maşinii are permisul de conducere suspendat iar în portbagajul autoturismului au fost descoperite patru canistre ce conţineau 100 litri de motorină pentru care bărbatul nu posedă documente de provenienţă.

Acesta a declarat că a cumpărat combustibilul de la diferite persoane de pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei şi urma să îl comercializeze pe piaţa neagră din Baia Mare.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit tânărului dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat.

Totodată cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei deoarece a încălcat prevederile art.1 lit. a din L.12/1990, iar întreaga cantitate de motorină a fost confiscată.

În dimineaţa zilei de 25 martie un alt autoturism condus de un bărbat de 42 ani, din localitatea Săpânţa a fost oprit pentru control pe DN 18 de către un echipaj din cadrul I.J.P.F. Maramureş – S.P.F. Vişeu de Sus.

La controlul efectuat poliţiştii de frontieră au constatat că în autoturism se aflau ascunşi 129 recipienţi din plastic care conţineau 311 litri alcool, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente de provenienţa.

Bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit titlului VII, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste un kg tutun de fumat, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare de alcool, peste 300 litri”, iar întreaga cantitate de alcool a fost ridicată în vederea confiscării.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.