Faptele ne definesc – Povestea sergentului major Drăguș Petru

Din seria manifestărilor dedicate aniversării a 172 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, Inspectoratul de Jandarmi Județean Maramureș prezintă povestea unor colegi.

Să ai 28 de ani, să fii jandarm, să te pregăteşti permanent iar timpul tău liber să-l dedici salvării de vieţi arată caracterul nobil, iubirea faţă de semeni, pasiunea şi respectul pentru munca de salvator.

Sergent major Drăguș Petru este un tânăr absolvent al Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș” Flaticeni, promoția 2019 iar din anul 2020 își execută serviciul în cadrul Jandarmeriei Maramureș, Detașamentul 2 Jandarmi Baia Mare. Colegul nostru, a decis ca în loc să-şi petreacă timpul liber aşa cum şi-l petrec majoritatea tinerilor de vârsta lui, să se alăture salvatorilor voluntari şi să-şi pună priceperea şi bunăvoinţa în sprijinul oamenilor încercaţi de viaţă şi asta fără să primească nimic în schimb.

Atunci când este liber de la serviciu, dezbracă uniforma albastră și îmbracă uniforma roşie, caracteristică echipajelor de salvatori voluntari şi însoţeşte echipajele la misiunile care le sunt încredinţate, încercând să aplice lucrurile pe care le-a învăţat până acum şi să înveţe lucruri noi. Încă din primele zile de când au început acțiunile militare în țara vecină, pe Drăguș Petru îl găsim, petrecându-și timpul liber, alături de voluntarii SMURD, în Punctul de Trecere a Frontierei din Sighetu Marmației, acordând sprijin celor care vin din Ucraina.

Ştim cu toţii că, în zilele noastre, tehnologia, ieşirile cu prietenii sau multe altele sunt preocupările tinerilor de vârsta colegului nostru iar el este un exemplu pentru toţi tinerii de vârsta lui. Cu siguranţă nu pot deveni toţi voluntari, jandarmi, polițiști sau pompieri militari şi nici medici, dar cert este că să ajuţi este cel mai nobil lucru, indiferent de forma ajutorului pe care îl oferi.

    A fi jandarm, polițist sau pompier este o meserie pe care ne-am ales-o şi ale cărei riscuri ni le-am asumat, dar asemenea tineri, care își dedică inclusiv timpul liber în sprijinul celor care au nevoie, tineri cu un caracter nobil, cu dragoste față de semeni așa cum este colegul nostru, sunt un exemplu de urmat chiar şi pentru noi” – transmite purtătorul de cuvânt maior Radu Vasile.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.