Detalii privind conținutul facturii la apă emisă de VITAL S.A.

Societatea VITAL S.A. oferă cel mai important serviciu de utilitate publică, a cărui factură o plătim lunar fiecare dintre noi.

Pentru utilizatorii persoane fizice factura conține două componente importante și anume contravaloarea serviciului de alimentare cu apă potabilă și contravaloarea serviciului de canalizare menajeră.

În prețul apei potabile sunt incluse cheltuielile cu apă brută, tratarea apei în scopul potabilizării și mai apoi transportul acesteia către utilizatori, exploatarea, întreținerea și repararea rețelelor de alimentare cu apă. Componenta de canalizare epurare, include în mod similar cheltuieli de exploatare, întreținere și reparare a rețelei de canalizare necesare pentru transportul apelor uzate menajere și cheltuieli generate de epurarea acestora.

Ultima ajustare a prețului la apă și a tarifului la canalizare a avut loc în august 2018, acesta având o valoare de 3,99 lei/mc fără TVA pentru apa potabilă și 3,16 lei/mc fără TVA pentru canalizare-epurare. Cota de TVA în vigoare este de 9% atât pentru serviciul de alimentare cu apă potabilă  cât și pentru serviciul de canalizare.

Conform clasamentului actualizat la 01.11.2021, realizat de către A.N.R.S.C. pe baza prețurilor la apă și a tarifelor la canalizare aplicabile la toti operatorii acestor servicii, S.C. VITAL S.A. se situează pe locul 37 (în ordine descrescatoare a valorii însumate a acestora) într-un clasament alături de 43 de operatori din județele României.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.