VIDEO | Facilități pentru contribuabili

Contribuabilii care au acumulat datorii la stat, pot fi scutiți de la plata dobânzilor și a penalităților și pot beneficia de eșalonare simplificată.  Condiția este ca aceștia ca aceștia să-și achite debitele până în 15  decembrie.

OUG 181/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare, pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru prorogarea unor termene a fost publicată în Monitorul Oficial. Aceasta conține măsuri de înlesnire la plată pentru obligațiile bugetare restante după data declarării stării de urgență, administrate de organul fiscal central, printre care și procedura simplificată de eșalonare a datoriilor.

Conform Ordonanțelor de Urgență 181/2020, se iau în calcul unele măsuri fiscal bugetare în care este revăzută eșalonarea simplificată. În cazul persoanelor fizice, începând de la 500 de lei, iar în cazul persoanelor juridice, de la 5000 de lei. Debitorii trebuie să-și aducă o cerere, pe care o depun  la organul fiscal, până în 15 decembrie.Eșalonarea se face pe un an de zile,fără garanții.Important este ca datoriile acumulate până în 31 martie, să fie achitate”, menționează Nicoleta Pop, şefa Administraţiei Finanţelor Publice Sighetu Marmaţiei.

Eșalonarea se face pentru datoriile acumulate în perioada stării de urgență și de alertă. De asemenea, contribuabilii pot beneficia de anularea dobânzilor și penalităților dacă își achită debitele până în 15 decembrie și depun o notificare și o cerere de anulare la organul fiscal.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.