Fabrica de film – Atelier de povești filmate cu Ana Constantinescu la Târgu Lăpuș

Fabrica de film – Atelierul cu povești filmate cu Ana Constantinescu revine la Târgu Lăpuș în perioada 29 august – 2 septembrie și destinat copiilor peste 10 ani.

Participarea este gratuită, înscrierile se fac pe: https://substejar.ro/activitati/caleidoscop/caleidoscop-2023/inscriere/

Ana Constantinescu aka Ana Dripal a absolvit Regie de Film (UNATC) în 2011. Iubește filmele și visează ca într-o zi să aibă propriul cinematograf.

A lucrat cu ONG uri și Institute Culturale, filmând și editând video documentare despre activitățile lor, de la acțiuni de protecție a mediului la noaptea literaturii sau spectacole de muzică și dans. A făcut filme de ficțiune și un documentar despre un adăpost de noapte din București. A scris povești și poezie. A lucrat la Opera Națională București unde a filmat spectacole și a făcut trailere și documentare din culise. În colaborare cu Institutul francez si festivalul de film „SUPER” a coordonat ateliere de film cu adolescenti si copii.

Fabrica de film se adresează unui număr de 15-20 de participanți și își propune ca în 5 zile să parcurgă cu ei toate etapele realizării unui film scurt. În prima zi ne vom cunoaște și vom găsi povești pe care să le filmăm împreună. A doua zi ne vom împărți în echipe și vom scrie poveștile, apoi le vom juca fără cameră. În zilele 3-4 vom repeta și filma, fiecare membru al echipei având pe rând rol de actor, cameraman și regizor. În ziua 5 vom edita video cele 3 sau 4 filme urmand ca pe 2 septembrie seara sa le vizionam impreuna cu publicul sub stejar! Fabrica de film se adresează copiilor peste 10 ani.

Atelierul face parte din proiectul CALEIDOSCOP – Întâlniri creative cu tinerii din Țara Lăpușului. Un proiect al Asociației Culturale Sub Stejar finanțat de Uniunea Europeană NextGenerationEU prin Planul Național de Redresare și Reziliență PNRR: Fonduri pentru România Modernă și Reformată! și Cofinanțat de Orașul Târgu Lăpuș 10%.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.