Expoziție, discursuri și elevi premiați la Prefectură

Cu ocazia Zilei Instituției Prefectului și a evenimentului “Prefectura Maramureș – 100 de ani de la înființare” în Palatul Administrativ din Baia Mare s-au desfășurat marți o serie de evenimente aniversare la care au participat reprezentanți ai administrației publice locale, dar și cetățeni interesați.

Cu începere de la ora 12.00, manifestările s-au deschis cu vernisajul expoziției “100 de ani de administrație românească”. Directorului Muzeului Maramureșean din Sighet, Gheorghe Todinca, a prezentat o istorie a evenimentelor petrecute de-a lungul timpului, în județul Maramureș, care au vizat Instituția Prefectului. În cadrul acestui eveniment au fost premiați și elevii participanți la proiectul educațional “Arta de a conduce”, organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Consiliului Județean.

“Felicit inițiatorii acestui proiect de succes și mă bucur că suntem parteneri ai evenimentului. Totodată, mi se pare extraordinar faptul că tinerii maramureșeni doresc să viziteze instituțiile pe care le reprezentăm, că au interes față de administrație și de tot ce implică acest segment. Cred că am reușit să prezentăm elevilor activitatea noastră și le-am stârnit interesul de a opta pentru funcții de demnitate publică sau, de ce nu, chiar funcții publice în cadrul aparatului nostru”, a subliniat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș. Reprezentantul executivului Consiliului Județean Maramureș ”l-a provocat” apoi pe președintele Asociației Elevilor din Maramureș, Denis Lazăr, tânărul președinte al Consiliului Județean pentru o zi, să spună câteva cuvinte pentru a convinge auditoriul că stăpânește arta comunicării publice.

“Sunt deosebit de emoționat să mă aflu astăzi în fața dumneavoastră și în această instituție. Aș vrea să mulțumesc autorităților locale pentru oportunitatea de a observa activitatea de aici, munca pe care o depuneți pentru noi, pentru societate. Am putut constata că administrația publică locală și funcționarea sa reprezintă un mecanism complex și doresc să vă felicit pentru faptul că vă dedicați viața, prin cariera dumneavoastră, comunității”, a declarat, vizibil emoționat, tânărul președinte pentru o zi al Consiliului Județean Maramureș, Denis Lazăr.

Evenimentul s-a încheiat cu prezentarea pe simeze a unor instantanee din istoria activității Instituției Prefectului Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.