Expoziție de fotografie ”Pădurile seculare de la Strâmbu Băiuț”- la Muzeul Satului din Sighet

La Muzeul Satului „Mihai Dăncuș”din Sighetu Marmației a fost vernisată expoziția de fotografie ”Pădurile seculare de la Strâmbu Băiuț”, organizată de WWF România în colaborare cu Muzeul Maramureșean. Expoziția, ce face parte din programul dedicate aniversării a 40 de ani de existență a Muzeului Satului din Sighet va rămâne permanent la dispoziția turiștilor la Casa Dunca de Șieu.

La Muzeul Maramureșului din Sighetul Marmației a fost inaugurată o expoziție fotografică care reprezintă fauna sălbatică din Maramureș. Fotografiile sunt expuse într-o casă de lemn din cadrul Muzeului Satului Maramureșean, și prezintă natura sălbatică surprinsă în cadrul proiectelor derulate de WWF în județul Maramureș.

Scopul proiectului ”Pădurile seculare de la Strâmbu Băiuţ ” l-a reprezentat conservarea şi salvarea de la tăiere a pădurilor seculare de la Strâmbu Băiuţ prin promovarea peisagistică şi a managementului acestor păduri ca resursă pentru dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale din Strămbu Băiuţ şi Lăpuşul Românesc din judeţul Maramureş.

Prin această expoziție se pun bazele regenerării valorilor și bunăstării spațiului rural tradițional prin promovarea unei abordări durabile a dezvoltării locale.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.