Expoziție virtuală ”Povești în șapte cuvinte”- la Muzeul Județean de Artă ”Centrul Artistic Baia Mare”

Muzeul Județean de Artă ”Centrul Artistic Baia Mare”pune la dispoziția vizitatorilor expoziția virtuală ”Povești în șapte cuvinte”.  Expoziție  cuprinde 17 lucrări, fiecare dintre ele pornind de la o poveste în șapte cuvinte despre vara atipică pe care am parcurs-o cu toții.

”Povești în șapte cuvinte” , proiectul derulat la Muzeul Județean de Artă ”Centrul Artistic Baia Mare” , este o expoziție virtuală 1 vară/7 cuvinte, a cărei idee a pornit de la faptul că anul 2020 ne-a schimbat tuturor modul de relaționare și de învestire cu sens a realității. Inspirându-se din politica de colecționare rapidă și din conceptul expozițiilor participative, Muzeul Județean de Artă a dat startul acestui proiect, derulat în intervalul 1 august – 30 septembrie. Membrii comunității au avut prilejul să-și împărtășească experiențele din perioada de pandemie în șapte cuvinte, iar ilustrarea poveștilor s-a materializat în operele unor cunoscuți artiști.

Conceptul 1 vară/7 cuvinte este fundamentat pe două coordonate: continuitatea Fenomenului Cultural ”Centrul Artistic Baia Mare” și manifestarea empatiei și identificarea și satisfacerea nevoilor comunității.

Expoziția, al cărei curator este drd. Oana Enășel, cuprinde 17 lucrări, fiecare dintre ele pornind de la o poveste în șapte cuvinte despre vara atipică pe care am parcurs-o cu toții.

Un spectaculos proiect expozițional, ”Povești în șapte cuvinte” , inițiat de Muzeul Județean de Artă ”Centrul Artistic” Baia Mare, este disponibil pe pagina web a instituției.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.