Video | Expoziția personală a artistului plastic Valentin Rozsnyai, o expoziție la care îți vine să revii

Este un an jubiliar în istoria artei pentru Maramureș, se împlinesc 125 de ani de continuitate artistică, de la sosirea primilor artiști ai Școlii de Pictură Băimărene, devenită fenomen artistic, care s-a extins și în Baia Sprie și Sighetu Marmației, prin fondatorul Hollósy Simon născut în Sighet.
În momentul de față în Sighetu Marmației se pot vizita două expoziții personale ale unor artiști, ai cărui nume reprezintă mult în arta contemporană. După ce am participat la vernisajul de expoziție a Silviei Boar, descoperim, poate întâmplător o altă expoziție personală al unui renumit artist vizual Valentin Rozsnyai.
Din lipsa unei galerii de artă în Sighetu Marmației artiștii plastici locali își găsesc greu o locație potrivită pentru expoziții, așa se explică și lipsa vernisajului de deschidere a expoziției artistului Valentin Rozsnyai.
Expoziția deschisă în spațiul propriu, la Foto Red, chiar dacă este generos, conține 58 de lucrări, însă pentru a primi un număr mare de vizitatori se dovedește a fi mic. Expoziția cuprinde o selecție a lucrărilor create de autor în ultimul deceniu de activitate.
Intrând în spațiul expozițional, intrând în lumea culorilor, a temelor abordate, a combinației de tehnici utilizate de artist, omul parcă simte un fel evadare de la viața cotidiană plină de probleme de rezolvat, mereu în fugă, iese de aici, parcă eliberat de griji, cu o altă viziune, cu sentimentul că viața este și frumoasă.
Expoziția poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 10-14, până la sfârșitul lunii octombrie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.