EXPLOZII BRUXELLES: 11 morţi şi 25 de răniţi. Fiica lui Mircea Rednic a fost martor. Momentul deflagraţiei surprins de camere

EXPLOZII BRUXELLES: 11 morţi şi 25 de răniţi. Fiica lui Mircea Rednic a fost martor. Momentul deflagraţiei surprins de camere

 Două explozii puternice s-au produs în această dimineată pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Oficialii au decis imediat evacuarea aeroportului, iar traficul spre terminale a fost suspendat. Potrivit primului bilanţ oficial, anunţat de pompieriI belgieni, sunt 11 morţi şi 25 de răniţi.

Chiar înainte de producerea celor două explozii au fost trase focuri de armă şi s-au auzit strigăte în arabă, transmite agenţia de presă Belga. Autorităţile au activat planul de catastrofă regională şi toate drumurile care duc spre aeroport sunt închise, inclusiv traficul feroviar spre şi dinspre aeroport care a fost închis. 
Momentul exploziei a fost surprins de camerele de luat vederi.
Cursa Tarom spre Bruxelles, care a decolat la 07:30 din Bucureşti a fost redirecţionată spre Amsterdam.
Martorii au declarat că au "simţit " undele de şoc provocate de explozii şi cred că deflagraţiile au avut loc la check-inul pentru cursa  American Airlines, la ora locală 8.00 dimineaţa( 9.00- ora României), relatează Daily Mail.
Potrivit unui martor citat de RTBF, mai multe persoane au fost rănite în terminalul de plecări din faţa hotelului Sheraton.Originea exploziilor este necunoscută momentan.
Antrenorul Mircea Rednic a relatat la Digi24 că fiica sa Luana se afla pe aeroportul din Bruxelles şi că vorbea cu ea la telefon chiar în momentul în care s-au auzit exploziile. Ea a povestit şi ea că a văzut mai multe persoane rănite.
"Am alergat şi nu m-am uitat în jur. Am văzut răniţi şi nu mi-am dat seama dacă mai erau în viaţă. Doar am alergat. Îmi era frică să nu alerg spre un loc unde era o bombă. Acum suntem pe pistă. Ne-a scos afară. Sunt multe ambulanţe şi pompieri. La un restaurant şi o farmacie mi se pare că au fost bombele. Căzuse tavanul şi era praf, dar nu mai era fum, când am ieşit nou. Nu ştiu nimic. Eu nu mai plec. Am lăsat bagajul în aeroport. Nu mă mai interesează. Îl aştept pe tata să vină să mă ia cu maşina. Sunt doar angajaţi de la aeroport lângă noi. Nu sunt forţe de ordine", a declarat Luana Rednic, la Digi24.
Aeroportul a fost evacuat şi toate zborurile au fost suspendate.
Potrivit imaginilor postate pe reţelele de socializare de martori, un fum negru se ridică din clădirea unui terminal.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.