Există Festivalul Filmelor realizate pe telefonul mobil

În onoarea celei de-a 70-a aniversări a Declarației Universale a Drepturilor Omului, ce se marchează pe 10 decembrie, Organizația Națiunilor Unite în alianță cu Festivalul de Film de Mobil găzduiește o ediție specială a concursului internațional anual de film, ajuns la a patrusprezecea ediție.

Peste 700 de filme au fost turnate din 81 de țări diferite cu hastagul istoric oficial aniversar #StandUp4HumanRights.

Biroul Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Uniunea Europeană și YouTube Creators for Change au găzduit împreună concursul, cerându-le participanților să creeze filme despre probleme pe tema drepturilor omului, într-un filmuleț făcut pe un singur apparat mobil cu durata de un minut sau mai puțin. Un juriu compus din profesioniști de film și televiziune au vizionat filmele marți seară într-o sală cu peste 600 de locuri, împreună cu avocați, experți în drepturile omului și oficiali guvernamentali. Premiile prezentate au fost la diferite categorii, de la cel mai bun scenariu, la cel mai bun regizor sau actori și au fost premiate cu sume de la 3000 la 20.000 de euro.

Fondatorul festivalului, Bruno Smadja, susține că această competiție a fost un exercițiu de incluziune. Scopul festivalului este să descopere și să sprijine talente, oferindu-le fundalul diferitelor culturi și moșteniri. Smadja spune că mulți competitor au folosit oportunitatea pentru a aborda teme ca drepturile femeilor, ale emigranților, copiiilor, comunităților LGBTQ și ale altor minorități.

O selecție a celor 51 de finaliști poate fi vizionată pe pagina festivalului: https://www.facebook.com/MobileFilmFestival/

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.