EVENIMENTE RUTIERE: 40 de permise suspendate, 10 dosare penale, trei accidente cu victime grav rănite

EVENIMENTE RUTIERE: 40 de permise suspendate, 10 dosare penale, trei accidente cu victime grav rănite

Poliţiştii aflaţi la datorie pe principalele artere de circulaţie rutieră, au suspendat în total 40 de permise de conducere auto, din care 10 au fost pentru consumul de alcool la volan. În total, s-au întocmit 10 dosare penale pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei, din care şase pentru conducerea unui vehicul în stare de ebrietate şi patru pentru circulaţia pe drumurile publice cu un autovehicul, fără permis de conducere.
În cursul acestui week-end prelungit, dedicat sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului, pe teritoriul judeţului nostru, au avut loc 15 evenimente rutiere, majoritatea având consecinţe uşoare. Mai precis, în doar trei cazuri au fost victime rănite grav.
Din totalul cazurilor, trei conducători de mopede au fost victime ale accidentelor, pe care tocmai ei le-au provocat din cauză că se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, în două din accidente, au fost victime biciclişti.
 În data de 15.08.2011, ora 13,50, pe strada Valea  Roşie din Baia Mare, un băieţel de  6 ani, din Baia Sprie, nesupravegheat fiind, in calitate de pieton, s-a angajat in traversarea străzii prin loc nepermis şi in fuga. Băiatul a fost surprins si accidentat de către un autoturism condus regulamentar de Peter H., de 41 ani, din Baia Mare. In urma accidentului, minorul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Conducătorul auto nu se afla sub influenta băuturilor alcoolice. Cercetările continua urmând a se lua masuri legale.
 Sâmbătă seara, la ora 20,00, pe DJ.171 între localităţile Suciu de Jos si Suciu de Sus, Matei C., de 65 ani, din Suciu de Sus, se afla la volanul unui autoturism. El a acroşat cu partea dreaptă, doi minori care se deplasau cu o bicicletă in acelaşi sens, şi anume înspre Suciu de Sus. Victimele sunt doi băieţi, de 13 şi 17 ani. Mai grav a fost accidentat minorul mai mic în vârstă, care a fost transportat la spital unde a rămas internat pentru investigaţii medicale. 
 Conducătorul auto a transportat cu autoturismul cele doua victime până in centrul localităţii Suciu de Sus, după care a plecat şi nu a anunţat poliţia despre accident, victimele fiind cele care au adus la cunoştinţă fapta la o oră după eveniment. Deşi a părăsit locul evenimentului fără încuviinţarea poliţiei, conducătorul auto a fost identificat imediat; i s-au recoltat probe biologice de sânge chiar dacă a refuzat testarea cu aparatul etilo-test. Astfel, conducătorul auto va fi cercetat pentru vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei, refuzul de se supune testului de alcool şi, dacă rezultatul analizelor de sânge va fi pozitiv şi pentru consum de alcool la volan. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.