VIDEO | EVENIMENT: Primăvara în Satul de pe Dealul Florilor

Odată cu sosirea primăverii, în Muzeul Satului din Baia Mare se fac ultimele pregătiri pentru începerea sezonului de vizitare, care, conform tradiției, se marchează în fiecare an în preajma sărbătorii de Sângeorz. 

Tot vineri, 23 aprilie, va fi sărbătorit și Hramul Bisericii Monumnent Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Muzeul Satului.

”În fiecare an, în preajma sărbătorii de Sângeorz obișnuim să faeâcem un eveniment simbolic  de deschidere a sezonului de vizitare în Muzeul Satului. În acest an evenimentul se numește ”Primăvara în satul de pe Dealul Florilor”. Evenimentul va debuta vineri, 23 aprilie, în jurul orei 15:00, cu un moment mai oficial, de prezentare a muzeului, de deschidere a sezonului de vizitare, apoi vom vernisa o expoziție, Plugul-temeilia bunăstării satului, iar la final vom avea un concert, un recital al Coralei Armonia, un recital de muzică religioasă. Începând cu ora 16:00, bisericuța monument a cărui hram îl sărbătorim de Sfântul Gheorghe, la bisericuță se va oficia o slujbă pentru a marca acest eveniment”, a declarat Monica Mare, manager Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară.

Evenimentul se va desfășura cu respectarea măsurilor sanitare impuse de autorități.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.