EVENIMENT PENTRU OAMENII CIFRELOR: Contabilii și-au sărbătorit ziua la Biblioteca Județeană

EVENIMENT PENTRU OAMENII CIFRELOR: Contabilii și-au sărbătorit ziua la Biblioteca Județeană

 Ziua de 21 septembrie a fost sărbătorită de către toți profesioniștii contabili din România, membrii CECCAR sau angajați în diverse domenii ale economiei. Ieri, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”, experții contabili și contabilii autorizați din Maramureș au celebrat și ei Ziua Contabilului Român. 

Evenimentul a bifat a XIII-a ediție la care au fost prezenți contabilii din Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România – filiala Maramureș, precum și reprezentanți ai instituțiilor și autorităților publice și ai medului de afaceri. Tema discuției a fost „Profesia contabilă – azi și în viitor”.
„Este o sărbătoare a profesiei contabile. Pe data de 21 septembrie, o sărbătorim în fiecare an, când se reunesc profesioniștii contabili din județul nostru, reprezentanți ai mediului de afaceri, ai organismelor publice locale cu care CECCAR încearcă să aibă un dialog permanent. Vom organiza de data aceasta, spre deosebire de anii precedenți, este a XIII-a ediție a Zilei Naționale a Contabilului Român, vom organiza un panel de discuții privind profesia contabilă – azi și în viitor, în care vom vorbi mai mult despre rolul profesionistului contabil în relația cu mediul de afaceri, cu organisme de reglementare și de control, cu rolul expertului contabil în sistemul judiciar”, a precizat Diana Ighian, conf. univ. dr. La Centrul Universitar Nord Baia Mare. 
Cu această ocazie au fost premiați cei mai buni membri CECCAR ai filialei Maramureș. Participanții au avut ocazia să asculte povești de succes în profesia contabilă și să învețe din experiența celor mai buni. Filiala CECCAR Maramureș gestionează circa 600 de membri, dintre care aproximativ 100 reprezintă persoane juridice, de expertiză contabilă, respectiv de contabilitate.
„Expertul contabil, respectiv, contabilul autorizat are un rol foarte important în ceea ce privește bunul mers al societăților comerciale, respectiv al mediului de afaceri, având în vedere că el este cel care gestionează atât din punct de vedere economic, de multe ori chiar și juridic. Trebuie să fie implicat în bunul mers al societății și nu în ultimul rând în ceea ce privește problemele de personal”, a declarat directorul executiv CECCAR Ioana Dan. 
Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România au publicat în vara acestui an ediția nr. 7 a revistei ”Contabilitatea, expertiza și auditul afacerilor”. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.