EVENIMENT: Finanţare nerambursabilă pentru echipamente IT – Seminar dedicat companiilor private din Maramureş

EVENIMENT: Finanţare nerambursabilă pentru echipamente IT – Seminar dedicat companiilor private din Maramureş

 Miercuri, 6 aprilie, compania One-IT din Baia Mare a organizat şi derulat seminarul gratuit „Finanţare nerambursabilă pentru echipamente IT”. Evenimentul a avut drept scop informarea oamenilor de afaceri din Baia Mare şi împrejurimi asupra posibilităţilor de accesare a fondurilor europene nerambursabile destinate mediului de afaceri privat care intenţionează să investească în echipamente IT. Din acest punct de vedere, seminarul a purtat un succes redutabil, peste 100 de oameni de afaceri, manageri şi directori de companii private din zonă fiind prezenţi la prezentare. 

Seminarul i-a avut drept invitaţi speciali pe Cristian Raţiu — consilier în cadrul Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Cluj, CIAI Satu Mare, — şi Ovidiu Goga, manager Sov Consulting. Cei doi experţi în atragerea de fonduri europene au informat asistenţa asupra mai multor aspecte relevante din acest domeniu, cum ar fi:
•Fondurile europene disponibile pentru modernizarea echipamentelor IT 
şi alte linii de finanţare pentru exerciţiul financiar 2016-2020;
•Criteriile de eligibilitate pentru accesarea fondurilor europene;
•Domeniile de activitate şi cheltuielile eligibile pentru finanţare 
nerambursabilă;
•Etapele şi durata obţinerii finanţării;
•Costurile obţinerii de fonduri europene;
•Perioadele de depunere a proiectelor ş.a.m.d.
Nicolae ONŢIU, general manager One-IT: „Am identificat drept oportun să venim în întâmpinarea mediului de afaceri privat din Baia Mare cu informaţii utile, dar şi cu posibilităţi reale şi facile de investire de capital european. Scopul seminarului organizat de noi a fost să-i îndrume pe antreprenorii locali spre optimizarea proceselor interne de lucru şi spre creşterea productivităţii afacerii lor cu ajutorul tehnologiei de ultimă generaţie — servere, calculatoare, laptopuri, multifuncţionale şi alte periferice, software şi licenţe, precum şi prin realizarea de software şi programe informatice personalizate.”
Cristian Raţiu, consilier în cadrul OTIMMC Cluj, CIAI Satu Mare: „Una dintre cele mai mari piedici întâmpinate în calea accesării fondurilor europene şi a programelor cu finanţare de la bugetul de stat, de către companiile private de la noi din ţară, este lipsa de informaţii complete referitoare la modul de accesare a acestora, la condiţiile de eligibilitate, la etapele pe care trebuie să le parcurgă în acest demers, precum şi la costurile obţinerii lor. Tocmai de aceea mă bucur că instituţia noastră a fost invitată să disemineze astfel de informaţii în Baia Mare şi consider, în acest sens, că seminarul a fost un câştig atât pentru organizatori, cât şi pentru public.”
Ovidiu Goga, manager Sov Consulting: „Mediul economic are obligaţia să se modernizeze, pentru a putea câştiga competiţia pe piaţă. Cei care pun accentul corect pe îmbunătăţirea permanentă a serviciilor lor au mereu de câştigat, pentru că doar astfel vor putea oferi servicii rapide, de bună calitate şi în concordanţă cu aşteptările clienţilor lor. Acestea au fost premisele pentru care am acceptat invitaţia One-IT de a ne implica în derularea acestui seminar şi în care ne-am împărtăşit din experienţa şi expertiza în obţinerea de fonduri europene nerambursabile.” 
O surpriză plăcută pregătită de One-IT şi SOV Consulting pentru oamenii de afaceri prezenţi la seminar a fost tombola organizată pe baza formularelor de feedback completate. În urma tragerii la sorţi, câştigătorul — Sfara Tours Baia Mare SRL (companie reprezentată la seminar de către Septimiu Mădăras) — va beneficia de scrierea, în regim gratuit, a unui proiect personalizat pentru accesarea de fonduri europene cu şanse reale de a fi aprobat la finanţare. Premiul are o valoare de 450 euro, proiectul urmând a fi conceput de echipa de experţi SOV Consulting din Baia Mare.
Seminarul gratuit „Finanţare nerambursabilă pentru echipamente IT” a demonstrat, aşadar, că piaţa economică maramureşeană este interesată să se modernizeze şi să se dezvolte cu sprijinul fondurilor europene, iar compania organizatoare — One-IT — a demonstrat încă o dată că nu este un simplu pion în spectrul economic regional, ci un vector de creştere a competitivităţii pe piaţa economică din România. Mai multe detalii despre eveniment, pot fi urmărite şi pe http://www.oneit.ro/finantare-it 
Fondată în 2003, compania One-IT are scopul de a dezvolta piaţa IT şi a aduce cele mai noi tehnologii la nivel local. În acest demers, One-IT a parafat colaborări cu liderii internaţionali din domeniul IT, cum ar fi Intel®, Dell®, Toshiba®, IBM®, Xerox®, Microsoft®, Fujitsu®, HP® şi alţii. În plus, a consolidat şi a crescut garanţia unei oferte complete de produse şi servicii, bazate pe cele mai bune competenţe şi tehnologii.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.