EVENIMENT: Activităţi dedicate Zilei Poliţiei Române, astăzi, la Seini

EVENIMENT: Activităţi dedicate Zilei Poliţiei Române, astăzi, la Seini

 Azi, 17 martie, în contextul sărbătorii Zilei Poliţiei Române, poliţiştii din Seini s-au întâlnit cu cetăţenii pe platoul din faţa centrului comercial situat pe strada Unirii din localitate.

Aliniindu-se activităţilor organizate la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, Poliţia Oraşului Seini a deschis azi porţile pentru cei care au dorit să cunoască unele aspecte din munca şi viaţa unui poliţist. Cu mic, cu mare, liceeni dar şi copii de la grădiniţă au văzut îndeaproape ce presupune această meserie.
Grupa Canină, proaspăt înfiinţată la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş, a fost principala atracţie a vizitatorilor. Poliţiştii acestei structuri au demonstrat abilităţile câinilor de serviciu şi sub privirile curioase ale participanţilor  au făcut mai multe exerciţii demonstrative. 
Şi aparatele radar, laboratorul mobil al Serviciului de Criminalistică şi autospeciala cu care intervin luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale au avut un impact deosebit asupra micuţilor. De asemenea, o mulţime de copii au exersat pe propria piele felul în care se amprentează persoanele suspecte de comiterea unor infracţiuni.
Poliţiştii specializaţi în analiza şi prevenirea criminalităţii au discutat cu elevii prezenţi la eveniment despre delincvenţa juvenilă, victimizarea minorilor, regulile de circulaţie precum şi despre alte „secrete” ale muncii de poliţie. De asemenea, elevii au primit pliante cu sfaturi pentru prevenirea furturilor, înşelăciunilor şi tâlhăriilor.
Activităţile dedicate Zilei Poliţiei Române vor continua mâine, începând cu ora 10.00, la sediul Poliţiei Oraşului  Baia Sprie,  strada Piaţa Libertăţii, nr. 10
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.