EVALUARE NAȚIONALĂ: 163 de absolvenți din Maramureș nu s-au prezentat la prima probă scrisă

Marți, 25 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă la Limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (sesiunea 2024) în 106 unități de învățământ desemnate ca centre de examen.

Din totalul celor 3642 de absolvenți ai clasei a VIII-a înscriși pentru susținerea acestei probe, au fost prezenți 3479, iar 163 de absolvenți nu s-au prezentat.

Subiectele primite de elevii de clasa a VIII-a la proba scrisă de la Limba și literatura română de la Evaluarea Națională 2024 au avut două texte suport: primul din Constantin Chiriţă – „Cireșarii” și al doilea din Cella Delavrancea – „Portret”. Pe baza acestor texte, elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe. La subiectul al II-lea, elevii au avut o compunere, de minimum 150 de cuvinte, în care să-l caracterizeze pe Tic, personajul din textul lui Constantin Chiriță.

A doua probă scrisă (Matematică) va avea loc joi, 27 iunie, urmată, vineri, 28 iunie, de ultima probă scrisă (Limba și literatura maternă).
Primele rezultate vor fi afișate în data de 3 iulie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.