EUROVISION 2016: Omagiu adus Maramureșului, cu Paula Seling și Dumitru Fărcaș și un show provocator – "Cocoon"- la finala Eurovision România

EUROVISION 2016: Omagiu adus Maramureșului, cu Paula Seling și Dumitru Fărcaș și un show provocator – "Cocoon"- la finala Eurovision România

Un omagiu muzical adus Maramureșului de Paula Seling alături de Dumitru Fărcaș și artiști celebri din această regiune și un concept de show provocator – "Cocoon", de Zoli Toth Project – se numără printre momentele speciale pregătite pentru finala Eurovision România, ce se va desfășura duminică, la Sala Sporturilor din Baia Mare.

După ce și-au încheiat vineri misiunea în cadrul semifinalei Eurovision, patru dintre cei cinci membri ai juriului — Zoli, împreună cu Zoli Toth Project, Cezar Ouatu, Randi și Uddi alături de Horia Moculescu — susțin recitaluri surprinzătoare, anunță TVR.

Paula Seling — care a reprezentat România la Eurovision în 2010 și 2014, alături de Ovi — aduce, în deschiderea finalei, împreună cu artiști ai zonei, reinterpretări ale unor melodii populare din Maramureș.

"Am noroc că știu cânta" și "Maramureș, plai cu flori" vor răsuna din glasurile băimărencei Paula Seling și ale celorlalți artiști maramureșeni pe care i-a invitat în recitalul ei de deschidere din seara finalei: Dumitru Fărcaș, Corul bărbătesc din Finteușul Mare, familia Petreuș, Cornelia și Lupu Rednic.

Tot duminică, Zoli Toth Project lansează un nou concept de show, "Cocoon", o premieră atât pentru pentru fanii Eurovision, cât și pentru publicul larg. Clopotul Catedralei din Baia Mare se va auzi de pe scena finalei Eurovision România în recitalul lui Zoli. Tot atunci, spectatorii și telespectatorii vor descoperi și un nou instrument muzical, realizat de artist din materiale reciclate și cu ajutorul unei imprimante 3D.

Show-ul "Cocoon" va reuni pe scenă opt percuționiști și aproximativ 30 de dansatori de la Ansamblul Național de Dansuri Transilvania și Clubul Galactic Dance, alături de Feeling Groove Dance Studio.

Invitatul special al recitalului Zoli Toth Project este Grigore Leșe. Pentru show-ul acesta, echipa TVR a pregătit un design de lumini și o grafică aparte.

"Într-atât de departe a mers generozitatea gazdelor noastre din Maramureș, încât ne-au ajutat să aducem clopotul Catedralei din Baia Mare pentru a se auzi pe scena Eurovision, în show-ul imaginat de Zoli Toth Project", a declarat producătoarea Eurovision România, Iuliana Marciuc, citată într-un comunicat al televiziunii publice.

În seara finalei, o nouă versiune a melodiei "Vagabondul vieții mele" se va auzi de la Baia Mare, într-o interpretare cu totul inedită: Horia Moculescu, Randi și Uddi, două generații într-un trio surprinzător. Un alt moment surpriză este schimbul de instrumente muzicale dintre Zoli și Horia Moculescu, astfel că Zoli ia loc la pian, iar Horia Moculescu trece și încearcă sonoritățile bongos.

Și Cezar Ouatu a pregătit un recital pentru show-ul de duminică. Artistul va interpreta "Rise Like a Phoenix", hitul care i-a adus Conchitei Wurst marele trofeu Eurovision în 2014 și recunoașterea internațională.

Și Lidia Isac, reprezentanta din acest an a Republicii Moldova la Eurovision, vine să cânte melodia cu care va concura la Stockholm — "Falling Stars".

Ordinea intrării în concurs în finala Eurovision România este:
1. Florena,
2. Doru Todoruț feat. Irina Baianț,
3. Dream Walkers,
4. Vanotek feat. The Code & Georgian,
5. Ovidiu Anton și 6. M I H A I.

În finala Eurovision România, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pentru scena de la Stockholm, dintre piesele rămase în concurs, prin televot.

Votul va putea fi exprimat trimițând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,…06), prin SMS, la numărul 1200 (tarif: 1 euro + TVA), număr valabil în rețelele Digi Mobil, Orange, Telekom și Vodafone, ori sunând la același număr de telefon — 1200 și tastând numărul piesei favorite din concurs: 01, 02, 03… 06, cu același tarif (1 euro + TVA / apel), valabil în rețelele Orange, Telekom și Vodafone. Liniile telefonice se vor deschide la semnalul "Start vot!" și se vor închide după 60 de minute, la semnalul "Stop vot!".

Finala Eurovision România poate fi văzută în direct și în exclusivitate la TVR 1, TVR HD, TVR Internațional, TVR Moldova, iar online, pe www.tvrplus.ro și eurovision.tvr.ro, începând cu ora 20, 30.

Concursul cântecului european se va desfășura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 și 14 mai. În competiție s-au înscris 43 de țări, cu trei mai multe decât la ediția precedentă. România va participa în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveția, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel și Serbia.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.