Etapa județeană a olimpiadei de religie greco-catolică, sâmbătă, la Școala ,,Dr. Ioan Mihaly de Apșa”

Etapa judeteană a olimpiadei de religie greco-catolică va avea loc mâine, la Școala Gimnazială ,,Dr. Ioan Mihaly De Apșa” din Sighetu Marmației. Acestă concurs școlar le oferă participanților ocazia să viziteze și obiectivele turistice din zone încărcate de istorie.

Concursul este organizat anual de către Episcopia Greco-Catolică de Maramureș, în colaborare cu inspectoratele școlare judeţene Maramureş şi Satu Mare și conducerea școlilor gazdă.

”Este vorba despre organizarea olimpiadei de religie greco-catolică etapa județeană care va avea loc la Sighetu Marmației la Școala ,,Dr. Ioan Mihaly De Apșa” care și cu alte ocazii ne-a fost gazdă și de această dată aduc mulțumire conducerii școlii, pentru contribuția la buna desfășurare a acestui eveniment la care și-au dat tot concursul atât dânșii, cât și colegii din cadrul școlii. Sighetu Marmației este un loc încărcat de istorie, o istorie în care biserica greco-catolică își are un loc binemeritat, un loc aparte pentru că se vrea acest eveniment, pe lângă partea de studiu, o formă educațională prin care copiii să se întoarcă acasă cu mulțumirea vizitării unor locuri încărcate de istorie”, a explicat Ioan Codrea, inspector școlar eparhial Biserica Greco-Catolică Eparhia de Maramureș.

Festivitatea de deschidere va avea loc la ora 09:00 iar de la ora 10:00 participanții vor susține proba de concurs.

”La ora 09:00 va avea loc deschiderea olimpiadei cu prezența delegației din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș și din partea bisericii noastre, la ora 09:30 se va intra în săli și la ora 10:00 se vor deschide subiectele. De această dată, pentru prima dată după o lungă perioadă de timp, aceste subiecte sunt făcute la nivel național și se transmit în ziua examenului prin informaticianul fiecărei școli. După terminarea olimpiadei copiii participă la o agapă frățească iar apoi vor merge să viziteze Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei și Muzeul Etnografic”, a adăugat inspectorul școlar eparhial Ioan Codrea.

Testele se corectează în aceeași zi, iar festivitatea de premiere va avea loc după-masă, de la ora 16:00.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.