EROARE: Un camion din România s-a răsturnat în Franţa. Şoferul a explicat că GPS-ul l-a adus pe drumul îngust

EROARE: Un camion din România s-a răsturnat în Franţa. Şoferul a explicat că GPS-ul l-a adus pe drumul îngust

 Un camion înmatriculat în România a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat, pe o şosea îngustă situată într-o zonă muntoasă din Franţa, şoferul explicând că intrase pe acel segment de drum din cauza unei erori a aparatului de poziţionare GPS, informează site-ul LeDauphine.com.

Accidentul a avut loc vineri după-amiază pe Drumul Regional RD 927, în zona Saint-Etienne-de-Cuines, situată în regiunea Savoie, în Alpii Francezi.
Pentru a feri un alt vehicul care circula din sens opus pe drumul îngust, şoferul camionului înmatriculat în România a tras de volan cât mai mult spre dreapta, iar vehiculul de mare tonaj s-a răsturnat.
Poliţia a stabilit că autocamionul nu avea ce să caute pe acel drum îngust, dar şoferul a explicat că a ajuns în acea zonă pentru s-a ghidat după un aparat de poziţionare de tip GPS, în contextul în care stabilise ca destinaţie oraşul Grenoble. Cel mai probabil, este vorba de o eroare a şoferului, care nu a selectat setările adecvate pentru configurarea traseului în aparatul GPS.
Accidentul nu s-a soldat cu rănirea niciunei persoane. Dumul a fost închis circa o oră pentru ridicarea camionului răsturnat.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.