Elevul de la Colegiul ”Titulescu” luat pe sus de polițiști după ce a făcut distrugeri prin sala de clasă are antecedente

Apar noi informații în cazul elevului agresiv de la Colegiul ”Nicolae Titulescu” din Baia Mare luat pe sus de polițiști din sala de clasă după ce a început să distrugă bunuri în urma comunicării de către diriginte a situației absențelor. Cazul tânărului, beneficiar al unei măsuri de protecție specială, este cunoscut  și de conducerea DGASPC Maramureș.

Potrivti Direcției Generale de Asistență Socială și protecția Copilului elevul a fost evaluat și a beneficiat în ultima perioadă de consiliere de specialitate atât în cadrul unității școlare, cât și în cadrul sistemului de protecție a copilului. Este un tânăr cu probleme de comportament care este supravegheat și monitorizat de personalul de specialitate al DGASPC Maramureș.

În urma manifestărilor recente din cadrul unității școlare, minorul a fost evaluat medical la Spitalul Județean, unde testul antidrog a fost negativ, motiv pentru care s-a decis trimiterea acestuia pentru evaluare la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca, unitate unde i se va stabili diagnosticul cert, tratamentul medicamentos și măsuri de consiliere psihologică ulterioară.

”Incidentul este unul izolat, copilul este monitorizat, școala și-a făcut treaba din documentele pe care noi le-am analizat, s-a ținut în permanență legătura cu tutorele acelui copil. Permanent au existat discuții cu tutorele care venea la școală. Copilul a mai avut antecedente, au existat 2 consilii ale clasei în acest an școlar în care s-a analizat comportamentul elevului. Doamna director a acționat și l-a consiliat în permanență doar că a apărut acel incident cu polițiștii care au fost chemați pentru a încerca să îl liniștească”, a precizat Mihai Pop, inspector școlar general adjunct ISJ Maramureș.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean elevul va fi consiliat de un psiholog.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.