VIDEO | Elevii din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a se pregătesc pentru susținerea simulărilor la Evaluare Națională și Bacalaureat

Elevii din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a se pregătesc pentru susținerea simulărilor la Evaluare Națională și Bacalaureat. Unitățile de învățământ asigură informarea elevilor și a părinților, legat de noutățile ce vor apărea,  prin intermediul mijloacelor proprii de comunicare.

Conform Ordinului comun al ministrului educației și al ministrului sănătății, nr. 3459//06.03.2021, elevii din clasa a VIII-a, respectiv clasele a XII-a şi a XIII-a de liceu vor merge la școală, cu respectarea tuturor normelor de protecție sanitară, indiferent de scenariul în care se află localitatea respectivă, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6 la mia de locuitori.

Conform acestui ordin, instituția noastră s-a organizat exemplar, iar din informațiile noastre obținute în urma activității de monitorizare, prezența este foarte bună, atât în rândul școlilor gimnaziale, cât și în rândul liceelor și instituțiilor de învățământ preuniversitar”, spune Vasile Pop Grațian, inspector școlar general adjunct ISJ Maramureș.

Referitor la clasa  a VIII-a, a demarat recent programul național pilot ”Școală după școală”.

Școală după școală” este un program pilot care a reușit să strângă în programul de activități remediale, un număr mare de elevi, însemnând la nivelul județului Maramureș, aproximativ 4500 de elevi, de gimnaziu și de învățământ primar. Acest program are succes pentru că s-a observat necesitatea pregătirii accelerate a elevilor de clasa a VIII-a în vederea susținerii examenului de Evaluare Națională și susținerea alfabetizării la nivelul claselor învățământului primar”, spune Vasile Pop Grațian, inspector școlar general adjunct ISJ Maramureș.

Modificările aduse scenariilor de funcțioanre a școlilor, care admit prezența fizică a elevilor din clasele terminale, la școală, se bucură de o prezență susținută la clasă.

Ne bucurăm de o prezență susținută, adică 15 elevi prezenți la clasă la învățământul gimnazial și 17 elevi, la cel liceal, restul elevilor care se rotesc în grupele respective, care din motive medicale nu pot să participe fizic, li se asigură educația în sistem online”, menționează inspectorul școlar general adjunct ISJ Maramureș, Vasile Pop.

La finele lunii martie se vor organiza cele două simulări, la examenul de Evaluare Națională și Bacalaureat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.