Elevii de la liceul UCECOM au sărbătorit Centenarul

Elevii Liceului Tehnologic UCECOM au sărbătorit Centenarul Marii Uniri a României printr-un eveniment unic. Clasele de alimentație publică au pregătit specialitătți tradiționale românești, iar elevele de la estetică au realizat coafuri cu împletituri specifice portului maramureșan. Activități diverse astăzi, la Liceul Tehnologic UCECOM din Baia Mare. Elevii au fost angrenați în acțiuni care să ateste atât cunoștințele acumulate la cursuri cât și cultura lor generală despre semnificația celor 100 de ani de la Marea Unire a României.

”Noi fiind un liceu cu profil special, cu profil profesional, ne dorim să prezentăm și noi și să sărbătorim Centenarul în stilul nostru. Elevii de la clasele de Estetică și cei de la clasele de Alimentație Publică s-au pregătit astăzi pentru Centenar, în felul lor, cu împletituri deosebite făcute de fetele de la Estetică, clasa a X-a, iar cei de la Bucătar-Ospătar au pregătit platouri cu produse tradiționale maramureșene”, a declarat Gabriela Leș, directorul Liceului Tehnologic Ucecom.

”Din punctul meu de vedere, este o ocazie sau un eveniment unic și prin faptul că noi nu o să mai prindem un astfel de eveniment, trebuie să fim realiști. Este unic în viața noastră, a fiecăruia, odată la 100 de ani. Pe lângă ceea ce reprezintă din punct de vedere al istoriei, eu apreciez această sală foarte frumos amenajată pentru acest eveniment, într-adevăr se vede specificul școlii dumneavoastră dar ce m-a impresionat în mod cu totul deosebit este că dumneavoastră toți, conducerea școlii dar mai ales elevii, am văzut că știu că cinstească Marea Unire a înaintașilor noșri prin costumele pe care le poartă, fețele de pe mese, totul este de la bunici, ceea ce înasemnă că am învățat acasă, la școală, că memoria înaintașilor noștri trebuie cinstită”, a susținut inspectorul școlar Iuliana Mărieș. Tinerii spun că sunt la început de drum și apreciază că au șansa de a-și dezvolta pasiunea, fie în domeniul esteticii ori în cel gastronomic.

”Pentru  mine înseamnă cea mai mare bucurie că am împlinit cei 100 de ani de la Marea Unire și mă bucur că trăiesc în România și o să mai trăiesc aici în continuare. Sunt în clasa a IX-a, îmi place de mică să fac coafuri și sper să îmi placă și mai mult pe viitor”, a spus Denisa Țânta, elevă în clasa a IX-a la UCECOM.

”Învățăm despre obiectele pe care trebuie să le folosim în bucătărie, învățăm cum să servim și obiectele cu care se mănâncă, fiecare la ce se folosește, iar în bucătărie învățăm uneltele și aparatele dintr-o bucătărie. De mic m-a atras această specializare și cel mai mult gătesc spaghete carbonara”, a adăugat Raul Dobrican, elev în clasa a IX-a la Alimentație Publică.

Conducerea Liceului Tehnologic Ucecom dorește ca pe viitor să îi angreneze pe elevi la tot mai multe astfel de acțiuni, în care să poată aplica și informațiile dobândite la cursuri.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.