Echipa de scrimă a României s-a calificat în semifinale la JO 2012

Echipa de scrimă a României s-a calificat în semifinale la JO 2012

România s-a calificat în semifinalele probei masculine de sabie pe echipe la Jocurile Olimpice de la Londra. Calificarea a venit după ce a învins China cu scorul de 45-30, în sferturile de finală.

Florin Zalomir a fost cel mai în formă scrimer român, câştigând toate cele trei confruntări. Rareş Dumitrescu a câştigat două dueluri şi a terminat altul la egalitate, iar Tiberiu Dolniceanu a câştigat şi el un meci.
De remarcat că Zhong Man, campionul olimpic de la Beijing, a pierdut clar toate duelurile disputate ]mpotriva românilor.
România va întâlni în semifinale formaţia puternică a Rusiei, care a dispus în sferturi de SUA cu 45-33. O victorie ar aduce sabrerii români în poziţia de a lupta pentru medaliile de aur, în timp ce un eşec în faţa ruşilor ne-ar trimite în finala mică, pentru medaliile de bronz.
    Ieri a fost prima zi de la Jocurile Olimpice de la Londra în care România nu a cucerit nici o medalie, deşi avea speranţe la canotaj şi gimnastică. Astfel, România a coborât un loc şi se află pe poziţia a 17-a în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Londra, după a şasea zi de competiţii. Primul loc în clasament este ocupat de China, cu 34 de medalii, urmată de SUA, pe locul 3 fiind clasată Coreea de Sud.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.