VIDEO | E epidemie de gripă, a fost declarată oficial. 54 de oameni au murit

În ultimele trei  săptămâni, circulația virusului gripal în România a avut un caracter epidemic, iar numărul cazurilor de îmbolnăvire prin viroze respiratorii este mai mare decât cel prognozat. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat astăzi epidemie de gripă în România, după ce 54 de persoane au murit din cauza virsului gripal, iar alte sute au fost diagnosticate cu această afecțiune. Și medicii din Sighetu Marmației recomandă populației să respecte regulile impuse în această perioadă în spitale precum și sfaturile privind aplicarea regulilor de igienă personală pentru evitarea îmbolnăvirilor şi a răspândirii virusului gripal.

Vaccinarea rămâne și în perioada următoare soluția pentru prevenirea îmbolnăvirilor.  Ministerul Sănătății estimează că circulația intensă a virusului se va menține și în luna februarie.

Și la Spitalul Municipal Sighetu Marmației s-au înregistrat cazuri de gripă. Specialiștii recomandă consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa, medic care poate stabili o eventuală indicație pentru spitalizare.

Ministerul Sănătății a anunțat că a comandat suplimentar un număr de 30.000 de vaccinuri pentru populația cu risc, care vor fi distribuite în ţară începând de joi, la direcţiile de sănătate publică ce au solicitat aceste doze. Din cele 1,3 milioane doze achiziționate inițial, mai sunt aproximativ 12.000.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a mai precizat astăzi că în unitățile școlare unde se constată o creștere cu 20% a numărului de îmbolnăviri prin gripă se poate lua decizia de închidere a unității.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.