VIDEO | DSP face monitorizări legate de sezonul gripei

Până în prezent, în județul Maramureș nu au fost confirmate cazuri de gripă. Situația este însă monitorizată de Direcția de Sănătate Publică, iar cele mai multe recomandări și apeluri au fost făcute către școli și spitale.  

Toate dozele de vaccin antigripal care au fost distribuite către Direcția de Sănătate Publică Maramureș au fost administrate populației eligibile, confirmă oficialii instituției.

”S-a întâmplat acest lucru, având în vedere decontările aferente pentru aceste inoculări pe care le-au făcut medicii de familie. Sper ca în acest sezon, care este confirmat cu epidemie, să nu avem cazuri de gripă, cel puțin din punct de vedere al confirmărilor clinice și paraclinice. Din punct de vedere clinic, cu siguranță există dar probabil nu se fac anumite raportări sau pacienții nu se prezintă la medic sau la spitalele de boli infecțioase pentru a fi luați în evidență și a se face să iasă bine în raportări. Oricum, Direcția de Sănătate Publică, de săptămâna trecută a făcut o informare către Inspectoratul Școlar în primul rând în ceea ce privește triajul epidemiologic al tuturor copiilor școlari și preșcolari care merg spre aceste unități de învățământ pentru a realiza o monitorizare cât mai obiectivă a tuturor posibililor pacienți”, declară directorul executiv DSP Maramureș, Rareș Pop.

Oficialii DSP Maramureș mai spun că triajul epidemiologic are loc în fiecare dimineață în unitățile de învățământ.

”Acesta se realizează prin asistenții din unitățile de învățământ, prin medicii școlari care au arondate mai multe școli, cu informarea imediată a tuturor manifestărilor și semnelor clinice care pot suspiciona, să plecăm în primul rând de la o infecție de tract respirator superior și după aceea dacă are confirmare clinică și apoi paraclinică de către gripă”, mai informează șeful DSP Maramureș.

Recomandările către spitale au fost, în primul rând, de modificare a programului de vizite pe care îl are fiecare unitate medicală pentru a evita, în primul rând aglomerația, respectiv supraaglomerarea în anumite secții, în ambulatoriu și cu pecădere în secțiile de pediatrie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.