Drumurile și vremea în județ

Trafic rutier în condiții de iarnă avem astăzi. Zăpadă frământată cu grosimea de până la 2 cm se găsește pe partea carosabilă a DN 18, în Pasul Gutâi. Zăpadă frământată cu groșimea de până la 1 cm este depusă pe DN 18 și DN 17C, la Vișeu de Sus. Celelalte sectoare de drumuri naționale au carosabilul curat și umed. S-a acționat pe sectoarele de drumuri naționale cu 16 utilaje și s-au împrăștiat 41 tone de material antiderapant. Sectoarele de drumuri județene au carosabilul curat și umed. Pe sectoarele de drumuri județene s-a intervenit cu 28 de utilaje și s-au răspândit 283 de tone de material antiderapant.

Cerul este acoperit. Ninge în Pasul Gutâi. Precipitații mixte, lapoviță și ninsoare, la Vișeu de Sus, Borșa și Târgu Lăpuș. Plouă pe DN 1C și E58. Vizibilitatea în trafic este redusă de ceață, sub 150 de metri, pe DN18, în Pasul Prislop, între km 162 și km 173. Vântul prezintă intensificări  în zona de munte. Stratul de zăpadă măsura până la 65 cm la Cavnic și Firiza, 63 cm în Pasul Gutâi, 50 cm la Băiuț, 39 cm în Baia Borșa, 34 cm la Târgu Lăpuș, 33 cm la stația meteo Iezer, 32 cm în Poiana Borșa, 19 cm la Ocna Șugatag, 18 cm la Sighetu Marmatiei, 17 cm în Baia Mare. Debitele și nivelurile cursurilor de apă au fost variabile. Gheața este prezentș la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Cisla, Ruscova, Vaser, Iza, Mara, Cosău, Someș, Lăpuș și Cavnic. Curg sloiuri de gheață pe râul Suciu.

Vremea va fi usor mai caldă decat normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Îndeosebi în cursul zilei pe arii extînse vor cădea precipitații mixte. Izolat vor fi condiții de polei. La munte vor predomina ninsorile, pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 10-15 l/mp și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va sufla slab la moderat cu intensificari locale și temporare, cu viteze în general de 45-55 km/h, iar în zona montană înaltă va fi tare, cu viteze care vor depăși 80-100 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 5 grade, iar cele minime între -5 și -2 grade. Izolat vor fi conditii de ceață.

Sursă informații: Prefectura Maramureș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.