Drumurile și vremea astăzi în județ

Trafic rutier în condiții de iarnă avem astăzi în Maramureș. Sectoarele de drumuri naționale au carosabilul curat și parțial umed, cu excepția DN 18, în Pasul Prislop, unde e strat de zăpadă frămăntată care măsoară până la 1 cm. S-a acționat pe sectoarele de drumuri naționale cu 16 utilaje și s-au împrăștiat 86 de tone de material antiderapant și 200 de litri de clorură de calciu.

Sectoarele de drumuri județene au carosabilul curat și umed. Pe sectoarele de drumuri județene s-a intervenit cu 32 de utilaje și s-au răspândit 336 de tone de material antiderapant. Sunt tronsoane de drum în zona de munte pe care se semnalează, izolat, depuneri de polei.

Cerul este parțial senin. Vizibilitatea în trafic este bună. Vântul prezintă intensificări temporare pe creste. Stratul de zăpadă măsura până la 54 cm la stația meteo Iezer, 26 cm în Baia Borșa, 25 cm la Băiuț,, 24 cm în Poiana Borșa, 21 cm la Cavnic, 18 cm în Pasul Gutâi, 15 cm la Târgu Lăpuș, 14 cm la Sighetu Marmației, 10 cm la Ocna Șugatag, 8 cm în Baia Mare.

Debitele si nivelurile cursurilor de apă au fost ușor variabile. Gheața este prezentă la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Cisla, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Cosău și Cavnic. Curg sloiuri de gheață pe cursul râurilor Suciu și Lăpuș.

Vremea va fi astăzi ușor mai rece decât normalul termic al perioadei, local geroasă noaptea. Cerul va fi variabil. Izolat, la munte, sunt posibile ninsori slabe. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, spulberând zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 0 grade, iar cele minime între -11 și -8 grade. Pe arii restrânse în zonele joase se va semnala ceață asociată și cu depunere de chiciură.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.