Drumurile județene 183 și 183A au fost închise temporar circulației rutiere

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a fost sesizat cu privire la posibilitatea producerii de avalanșă, respectiv prăbușirea de copaci/brazi, sub greutatea zăpezii pe DJ 183, Valea Neagră-Izvoare.

În teren s-au deplasat pentru verificarea sesizării, pompieri militari din centrul operațional al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” Maramureș, reprezentant al Instituției Prefectului-Județul Maramureș, un echipaj din cadrul Biroului Poliției Rutiere Baia Mare și angajați ai SC Drumuri și Poduri SA Maramureș.
”S-a intervenit pentru degajarea brazilor prăbușiți sub greutatea zăpezii, îndepărtarea zăpezii de pe ramurile arborilor aplecați spre șosea, dar au fost și tăiați cu unelte (drujbe) copacii aflați în pericol iminent de prăbușire. De asemenea, angajații societății care administrează drumul au intervenit cu utilaje pentru deszăpezirea drumului. S-a discutat cu proprietarii/administratorii de cabane din stațiunea Izvoare despre probleme generate de ninsoarea abundentă”, a spus președintele C.J.S.U., Vasile Moldovan.
Personalul care s-a deplasat, la fața locului, s-a întâlnit cu echipele de intervenție de la SC Electrica, care lucrau la liniile electrice rupte de prăbușirea copacilor. Stratul de zăpadă măsoară în zonă peste 100 cm. Zona drumului forestier ”Boriște” este impracticabilă, iar angajații de la societatea Electrica nu au putut remedia defecțiunea pentru a alimenta cu energie electrică Vârful Igniș. Aceeași situație a fost semnalată și pe DJ 183A, Runcu-Mara.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a reunit în ședință extraordinară și a decis închiderea temporară a celor două drumuri județene până la efectuarea lucrărilor de deszăpezire și de punere în siguranță a traficului rutier (eliminarea pericolului prăbușirii copacilor/brazilor) de către societatea care administrează și asigură practicabilitatea drumurilor județene.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.