Drumeție, relaxare și voie bună la Pietrele Șoimului

Mai mulți copii aflați în tabără la Centrul Cultural, Turistic și Sportiv Pintea Viteazul” din Cavnic au fost norocoșii beneficiari ai unei distractive drumeții în munții Gutâi, spre locul cunoscut ca Pietrele Șoimului. Jandarmii montani de la Postul Montan Cavnic i-au însoțit și i-au îndrumat, oferindu-le sfaturi utile unei astfel de activități.

Fie că au lovit cu bățul pietrele pentru îndepărtarea șerpilor sau și-au manifestat energic talentul de a speria ursul, cuvântul de ordine al activității a fost distracție. Cei mici au admirat natura, studiind curioși toate vietățile întâlnite în urcarea lor până la destinație. Copiii s-au destins, s-au jucat, au respirat aer curat, însă cel mai important este faptul că au învățat să prețuiască natura.

Dacă doriți și voi să petreceți timp în natură sau să faceți o drumeție, jandarmii montani vă recomandă să alegeți un traseu adecvat condiției voastre fizice, atât ca durată, cât și ca dificultate, să fiți echipați corespunzător (bocanci, tricou, pantaloni de trening, pelerină de ploaie, bluză de schimb), să aveți la voi apă, ceva de mâncare și un baton dulce, un kit de prim ajutor, o lanternă și un obiect de aprins focul. Bucurați-vă de drumeție, admirați peisajele și respectați natura!” – sună îndemnul jandarmilor maramureșeni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.