VIDEO | Drone de ultimă generație pentru combaterea contrabandei cu țigări, în dotarea poliției de frontieră

Poliția de frontieră va beneficia de noi echipamente pentru supravegherea şi controlul frontierei de stat în vederea eficientizării acţiunilor pentru combaterea contrabandei cu ţigări, ca urmare a unei donații a companiei Japan Tobacco International – România, realizată în baza unui parteneriat de cooperare între cele două instituţii.

Compania a donat Inspectoratului General al Poliției de Frontieră patru drone de ultimă generație, care vor fi folosite în zona de competenţă a inspectoratelor teritoriale ale poliţiei de frontieră Sighetu Marmaţiei şi Iași şi a Gărzii de coastă. Dronele au caracteristici tehnice foarte bune care permit o autonomie de zbor crescută și ajută la monitorizarea mai eficientă a frontierei.

De asemenea, donația include binocluri cu vedere pe timp de noapte, endoscoape și truse cu scule utile la descoperirea spațiilor improvizate pentru ascunderea țigărilor sau a drogurilor și a armelor, șurubelnițe electrice, fluiere împotriva animalelor sălbatice, manometre speciale precum și camere video pentru a fi montate pe maşinile polițiștilor care deseori sunt implicați în urmăriri pe șosele. Manometrul de măsurare a presiunii indică dacă roata este umflată cu aer sau este umplută cu ţigări, dat fiind că în multe cazuri acestea sunt trecute peste graniță ascunse în roțile autovehiculelor.

Din analiza fenomenelor infracţionale transfrontaliere înregistrate la nivelul frontierei dintre România şi ţările vecine a rezultat că traficul cu ţigări de contrabandă şi alte bunuri de larg consum accizabile reprezintă una dintre principalele manifestări ale criminalităţii organizate la granițele României, fenomen care are ramificaţii la nivelul întregii ţări.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.