VIDEO | Drepturi salariale recuperate de SLI Maramureș pentru încă 47 de unități școlare

Sindicatul Liber din Învățământ Maramureș a obținut noi hotărâri judecătorești favorabile pentru recuperarea drepturilor salariale pentru membrii săi din încă 35 de unități școlare din județul Maramureș  în procesele privind încadrarea corectă pe Legea nr. 153 din 2017 cu stabilirea salariului de bază pe tranșe de vechime din 4 în 4 ani.

De asemenea, în favoarea Sindicatului Liber din Învățământ Maramureș,au fost pronunțate noi hotărâri judecătorești pentru recuperarea drepturilor salariale a membrilor din 12 unități școlare din Maramureș în procesele privind acordarea sporurilor, indemnizațiilor și a gradației de merit la salariul de bază actualizat.

Aceste unități sunt: Grădinița cu Program Prelungit Nr. 29 ”Micul Prinț” Baia Mare, Școala Gimnazială ”Octavian Goga” Baia Mare, Școala Gimnazială ”George Coșbuc” Baia Mare, Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” Baia Mare, Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” Baia Mare, Palatul Copiilor Baia Mare, Școala Gimnazială Nr. 5 Sighetu Marmației, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu Lăpuș, Școala Gimnazială Crăciunești, Școala Gimnazială Lăpuș, Școala Gimnazială Mireșu Mare, Școala Gimnazială Rona de Sus.

”Înacest context, instanța de judecată a obligatunit ățile de învățământ să calculeze și să plătească membrilor de sindicat reprezentați de SLI MM diferențele de drepturi salariale prin aplicarea majorării de 25% aferentă gradației de merit, majorării de 10% pentru funcția de diriginte, majorării de 15%pentru învățământuls pecial, respectiv o majorare de 7%, 10%, 15% sau 20% pentru personalul didactic care asigură predarea simultană la 2-5 clase de elevi/grupe înînvăţământul preşcolar, primar sau gimnazial”, explică Ioana-Simina Prodan, consilier juridic SLI MM.

Un alt aspect foarte important de menționat pentru personalul didactic auxiliar este acela că s-a obținut, tot prin hotărâre judecătorească, diferența dintre drepturile salariale achitate și drepturile cuvenite prin aplicarea la salariul de bază actual a majorării de 10% pentru personalul care exercită activitatea de control financiar preventiv. Unitățile de învățământ din județ afiliate la SLI MM, prin liderii sindicali, pot depune, în continuare, documentele necesare pentru procesele aflate în derulare pentru recuperarea drepturilor salariale pe ultimii 3 ani.

foto: arhiva maramedia

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.