Dr. Simin Florescu: În perioada de caniculă se pot dezvolta infecţii respiratorii

Dr. Simin Florescu: În perioada de caniculă se pot dezvolta infecţii respiratorii

Medicii atrag atenţia că în perioadele de caniculă se dezvoltă infecţii de tract respirator superior – faringite, sinuzite, laringo-traheite – şi de tract inferior, pulmonare.

Dr. Simin Florescu, director medical al Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş", a declarat, pentru AGERPRES, că dintre germenii, bacteriile, care apar în acest sezon, cea mai de temut este legionella pneumophila, care este în corelaţie cu aparatul de aer condiţionat, unde se dezvoltă. ”Aparatul de aer condiţionat trebuie curăţat anual şi dezinfectat”, a subliniat dr. Simin Florescu.

Potrivit medicului, în cazul în care o persoană face pneumonie cu acest germene şi nu este diagnosticată la timp şi instituit tratamentul lucrurile se pot agrava. ”Căldura favorizează enterovirusurile care pot determina afectare digestivă, mai sunt infecţii de sezon care dau clasicele guturaie, în principal din cauza diferenţelor mari de temperatură, trecerea de la rece la cald, pneumonii clasice, dar mai puţin frecvente”, a detaliat medicul, atrăgând atenţia asupra necesităţii unei temperaturi de confort termic.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.