Dr. Mihaela Bilic | Murăturile, probiotic de sezon
Celebra nutriționistă Mihaela Bilic susține pe pagina sa oficială de Facebook că murăturile sunt probiotic de sezon. Iată „dacă tot a venit anotimpul rece, haideți să vorbim despre murături- o variantă sănătoasă de a consuma legume și în timpul iernii. Murăturile fac parte din categoria alimentelor fermentate, conțin bacterii vii și au efect probiotic- completează și îmbogățesc microBIOTA intestinală de care depinde de imunitatea noastră.
Un pic de istorie culinară: înainte să apară curentul electric, conservele sterilizate prin fierbere și frigiderul, oamenii foloseau fermentația ca metodă de păstrare a alimentelor. Ce înseamnă fermentație? Transformarea biochimică naturală a unui aliment sub acțiunea mucegaiurilor, drojdiilor sau bacteriilor. Există 3 tipuri de fermentație:
-fermentația alcoolică prin care zahărul se transformă în alcool- valabilă pentru vin și bere
-fermentația acetică prin care alcoolul se transformă în oțet (acid acetic); are loc în prezența aerului și e valabilă pentru murăturile în oțet.
-fermentația lactică prin care glucidele din legume sau lapte se transformă în acid lactic; se face în absența aerului și e valabilă pentru brânzeturi și murături în saramură” susține celebra nutriționistă.
Continuarea poate fi citită aici

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.