Două proiecte importante pentru viața culturală maramureșeană adoptate în ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș

În ședința de vineri, 27 octombrie a Consiliului Județean Maramureș au fost adoptate două proiecte importante pentru dezvoltarea județului.

Depunem spre finanțare proiectele privind reabilitarea Muzeului Județean de Artă – Centrul Artistic Baia Mare și a Muzeului Satului din Baia Mare, iar astfel contribuim la conservarea și promovarea patrimoniului nostru cultural”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Muzeul Județean de Artă- Centrul Artistic Baia Mare este în top 10 al muzeelor de artă la nivel național având 5000 de exponate în patrimoniu, însă clădirea are grave probleme de structură și în ceea ce privesc acoperișurile.În acest sens a fost realizat un proiect de reabilitare integrală pentru toate spațiile, de la subsol până la acoperiș. Proiectul are o valoare de 47 milioane lei, care urmează a fi depus pe Planul Operațional Regional.

Un alt proiect de 12 milioane de lei a fost adoptat pentru Muzeul satului Baia Mare. Prin acest proiect se vor realiza lucrări importante atât la casele din Muzeul satului, cât și în ceea ce privesc aleile și iluminatul arhitectural.

”Prin ambele proiecte dorim să punem în valoare patrimoniul pe care acestea le au, atât Muzeul Satului cât și Muzeul Județean de Artă.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.