Două localități maramureșene – desemnate destinații europene de excelență ale României

Două localități din Maramureș au fost desemnate, de către Ministerul Turismului, destinații europene de excelență ale României din anul 2019. Topul s-a făcut în cadrul concursului EDEN, cu tema turismul de sănătate și relaxare.

Locul 1 în acest top a fost ocupat de Tăuții Măgherăuș, pe locul locul 2 se află Albac, parcul balnear Băile Figa s-a clasat pe locul 3, locul 4 a revenit județului Harghita, iar pe poziția a 5-a se află Ocna Șugatag.

Toate cele 5 destinaţii vor fi incluse în Rețeaua EDEN la nivel naţional şi european şi vor putea deveni membre ale Asociaţiei EDEN. Destinaţia clasată pe locul I va participa la festivitatea de premiere de la Bruxelles și va fi promovată pe site-ul www.edenineurope.eu prin crearea unei pagini speciale. De asemenea, destinațiile vor fi promovate prin canalele media ale ministerului și vor fi premiate la nivel național în cadrul unei festivități. Concursul a fost derulat în cadrul Proiectului Romania EDEN Contest 2019, cofinanțat de Comisia Europeană.

Proiectul EDEN – Destinaţii europene de excelenţă a fost lansat în anul 2006 de Comisia Europeană, având ca scop dezvoltarea turismului durabil, decongestionarea destinațiilor clasice, reducerea sezonalității, redirecționarea fluxurilor de turiști către destinații non-tradiționale și încurajarea creării de rețele între participanții la proiect.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.