Două femei bătute au refuzat emiterea de ordine de protecție provizorii care să-i țină pe agresori la distanță

Poliţiştii maramureşeni sunt în continuare sesizaţi despre cazuri de violență în familie. Miercuri au intervenit la două astfel de cazuri şi au întocmit dosare penale pe numele unor bătăuși. Victimele au refuzat însă emiterea unor ordine de protecţie.

Poliţiştii din Baia Mare au mers pe strada Luminişului după ce au fost sesizaţi prin 112 că la un imobil are loc un scandal în familie. La faţa locului s-a constatat că pe fondul unui conflict spontan, o femeie de 61 de ani a fost lovită de  nepotul său de 22 de ani. Şi poliţiştii din Borşa au interveni, pe strada Molidului din oraş, unde o femeie de 35 de ani a fost agresată de soţul său de 40 de ani. Victima a fost transportată la spital unde a beneficiat de îngrijiri medicale. Aceasta a fost informată cu privire la prevederile legii privind prevenirea şi combaterea violenţei domestice, însă, ca în celălalt caz, a refuzat emiterea unui ordin de protecţie.

Polițiști reamintesc că pentru siguranţa victimelor pot emite un ordin de protecţie provizoriu, care să-i ţină pe agresori la distanţă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.