Dotări excepționale pentru SPJ Salvamont Maramureș

Cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș,  SPJ Salvamont Maramureș a fost dotat cu aparatură modernă care vin în ajutor în acțiunile de căutare și salvare a persoanelor rătăcite.

Două binocluri cu termoviziune si telemetru extrem de necesare salvatorilor montani vor ajuta la căutările de noapte a persoanelor rătăcite.

Cu ajutorul a două drone  cu termoviziune și cu autonomie de zbor de 45 min/baterie și cu distanta de operare de peste 8 km ,salvatorii montani vor putea identifica mult mai ușor și mai rapid persoanele rătăcite aflate în zone greu accesibile.

Două telefoane satelitare  au ajuns în dotarea salvatorilor montani ai SPJ Salvamont Maramureș, ajungând la un total de 7 telefoane satelitare pentru serviciul Salvamont Maramures, telefoane cu ajutorul cărora salvatorii montani aflați în zone greu accesibile unde nu exista semnal telefonic și nici semnal pe stațiile din dotare pot apela și pot fi apelați pentru a transmite informații vitale privind acțiunile în derulare și starea persoanelor căutate.

O achiziție extrem de importanta privind partea medicala a activității de salvare montană sunt doi roboți Corpuls CPR, cei mai performanți din lume care pot face diferența între viata și moarte, acești roboti de compresii toracice putând fi folosiți inclusiv în timpul extragerii, transportului victimei până la predarea acesteia la TIM sau EPA. Autonomia fiecărui robot este peste 4-6 ore de folosință continua , iar în cazul descărcării bateriei Ambulanța montana Toyota Land Cruiser din dotarea SPJ Salvamont Maramureș are un dispozitiv de încărcare rapidă a robotului.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.