DOSARUL DESPĂGUBIRILOR ILEGALE: Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiţiei, este audiat la DNA

DOSARUL DESPĂGUBIRILOR ILEGALE: Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiţiei, este audiat la DNA

 Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiţiei, a ajuns miercuri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi audiat în calitate de martor, în dosarul ANRP în care este cercetat deputatul PNL Ioan Oltean, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiţiei, a ajuns, miercuri, la DNA, fiind citat în calitate de martor în dosarul ANRP, în care deputatul PNL Ioan Oltean este acuzat că ar fi intervenit la ANRP pentru despăgubirea ilegală a omului de afaceri Mihai Rotaru de la care ar fi primit mită 600.000 de euro.
Zilele trecute doi foşti miniştri ai Finanţelor, Gheorghe Pogea şi Sebastian Vlădescu, au fost audiaţi ca martori în aceeaşi cauză.
Ioan Oltean este acuzat de procurorii DNA că a primit 600.000 de euro de la Mihai Rotaru, acţionar la CS Universitatea Craiova, în incinta unei parohii, pentru a interveni în favoarea sa la ANRP. Parlamentarul ar fi intervenit la fostul preşedinte al ANRP, Crinuţa Dumitrean, astfel că omul de afaceri Mihai Rotaru ar fi obţinut o despăgubire de aproape 109 milioane de lei pentru un teren care, potrivit procurorilor, a fost supraevaluat cu peste 87 de milioane de lei.
Din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP au făcut parte, la momentul respectiv, Crinuţa Dumitrean, care era preşedintele instituţiei, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Rodica Constantinovici, Lăcrămioara Alexandru, Marko Attila şi Cătălin Teodorescu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.