Donarea de sânge nu are beneficii doar pentru pacienții care au nevoie de o transfuzie, ci și pentru donatori

Donarea de sânge promovează un stil de viață sănătos, încurajează solidaritatea umană și creșterea stimei de sine. De asemenea, are efecte benefice pentru sănătate: conduce la împrospătarea sângelui, obținerea unei imunități crescute, reduce riscul de infarct miocardic și de accident vascular cu aproximativ 30%.

Donarea de sânge nu are beneficii doar pentru pacienții care au nevoie de o transfuzie, ci și pentru donatori, iar printre acestea putem enumera:

– susținerea sănătății cardiovasculare;
– întărirea sistemului imunitar;
– investigații medicale gratuite;
– decontarea cheltuielilor pentru transportul în comun;
– acordarea unei zile libere de la serviciu;
– acordarea a 7 tichete de masă pentru produse alimentare.

Vineri, 24 noiembrie 2023, între orele 08:00-15:00, vă așteptăm în număr cât mai mare în Baia Mare, la Sala Millennium I, str. Vasile Lucaciu, nr. 2, să vă alăturați campaniei organizată de Digi24 “Avem același sânge”, iar împreună să fim salvatori pentru semenii noștri.

Îi invităm pe toți cei care doresc și pot să doneze sânge, să se alăture acestei campanii nobile și să devină adevărați eroi pentru pacienții care au nevoie de o transfuzie pentru a se însănătoși sau pentru a supraviețui. Dorim să convingem cât mai mulți donatori să ni se alăture, lipsa de sânge fiind acută pentru spitalele din județ și din întreaga țară. Contextul actual este fără precedent, iar acest lucru ne face responsabili pe fiecare, la nivel individual. Este nevoie urgentă de donatori de sânge în această perioadă mai mult decât oricând. Printr-un gest simplu, la îndemâna noastră, fiecare donator poate oferi o șansă unică la viață celor pentru care disponibilitatea sângelui compatibil face diferența dintre viață și moarte, picătură cu picătură”, a declarat Alexandru Oros, managerul Spitalului Județean ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

Donarea de sânge este unul din cele mai importante gesturi umanitare pe care le putem face pentru semenii noștri, iar din acest motiv am răspuns pozitiv invitației din partea televiziunii de știri Digi24  de a ne alătura campaniei de donare ”Avem același sânge”, cel mai amplu și ambițios proiect național al unei televiziuni de știri în beneficiul pacienților”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.