Profesorul Szöllőssy Gheorghe este, de astăzi, Cetățean de onoare al municipiului Sighetu Marmației

Pentru activitatea extraordinară pusă în slujba tinerilor și a comunității sighetene, profesorul Szöllőssy Gheorghe este, de astăzi, Cetățean de onoare al municipiului Sighetu Marmației

Născut pe 17 septembrie 1939, în cei peste 40 de ani de activitate la catedră, Szöllőssy Gheorghe s-a implicat într-o multitudine de activități. Pe parcursul carierei a predat la multe școli din oraș, printre care Liceul Mixt Maghiar, Liceul Pedagogic, Liceul ”Dragoș Vodă”, Liceul Forestier, iar elevii săi au câștigat numeroase concursuri, olimpiade naționale și internaționale, mulți dintre ei devenind la rândul lor profesori renumiți.

Activitatea sa de matematician a fost recunoscută cu diplome și distincții, printre care Diploma de excelență acordată de Societatea de științe matematice din România, în anul 2006, și Premiul ”Farkas Gyula”. În anul 2002 a luat parte la înființarea Școlii maghiare ”Leowey Klára” din Sighetu Marmației, cultivând de-a lungul timpului un profund respect pentru multiculturalitatea sigheteană.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.