Doi urmăriți reținuți la graniță

Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Petea au identificat și predat autorităților competente doi cetățeni români căutaţi de autorități pentru săvârşirea mai multor infracțiuni.

În 24 noiembrie s-a prezentat pentru a intra în România un tânăr în vârstă de 23 de ani, domiciliat pe raza județului Satu Mare. La verificări s-a constatat că bărbatul este căutat de autorități, pe numele lui fiind emis, în octombrie 2021, un mandat european de arestare şi un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Judecătoria Carei l-a condamnat la un an şi cinci luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis şi lovire sau alte violenţe.

În ziua următoare, la acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru a intra în ţară o femeie de 31 de ani, din judeţul Bistriţa-Năsăud. S-a constatat că femeia figurează ca fiind căutată de către autorităţile din România. Judecătoria Beclean a emis pe numele ei, în data de 15 noiembrie, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Femeia a fost condamnată la nouă luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Cele două persoane au fost predate unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Satu Mare în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.