Doi caini din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures au cazut victime ale reorganizarii unitatii si au fost disponibilizati

Doi caini din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures au cazut victime ale reorganizarii unitatii si au fost disponibilizati

 Doi caini din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures au cazut victime ale reorganizarii unitatii si au fost disponibilizati. Patrupedele au slujit ani de zile Politia, insa oamenii legii au decis ca nu mai au nevoie de serviciile lor si ii vor scoate la licitatie. Caini politisti sunt si in dotarea Politiei, dar si a Politiei de Frontiera Sighet, insa animalele sunt foarte apreciate si nu se pune problema disponibilizarii lor.

Cele doua animale nu sunt unele obisnuite, pentru ca de mici au dobandit abilitati specifice cainilor politisti. Au fost dresati la Sibiu, unde se afla cea mai renumita scoala de dresaj din tara, fiind specializati in detectarea substantelor explozive. Reorganizarea IPJ Maramures, precum si varsta inaintata a animalelor un mascul de sase ani si o femela de opt ani, i-a determinat insa pe politisti sa ii scoata la licitatie si astfel sa ii elibereze din ,, functie”.  Preturile de strigare nu sunt deloc mici, pentru ca patrupedele au fost evaluate la 2.156 de lei masculul, respectiv 863 de lei femela. Cei doi caini sunt din rasa labrador si, inainte de a fi disponibilizati, au fost supusi unui control medical amanuntit, pe care ambii l-au trecut cu bine. Maramuresenii care vor sa ii ia acasa trebuie sa achizitioneze caietul de sarcini de la sediul IPJ Maramures. Pana in momentul de fata, nicio persoana nu s-a inscris la licitatie. 
Peste 20 de caini ,,ofiteri” se afla si in dotarea Politiei Sighet si a Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera. Acestia sunt folositi pentru depistarea substantelor explozive, halucinogene, a tabacului, dar si in caz de interventie. Oamenii legii nu se gandesc insa sub nici o forma sa renunte la ei deoarece sunt extrem de eficienti.
În cazul în care starea medicală nu le va mai permite câinilor „ofiţeri”să fie folosiţi în acţiunile derulate de Poliţia Sighet, aceştia nu vor fi înstrăinaţi, nici supuşi licitaţiei, ci vor fi întrebuinţaţi conductorilor.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.